Младежки обмен с Русия
Младежки обмен с Русия / Община Габрово
Община Габрово отправя покана към младежи от Габрово да се включат в образователен обмен между Габрово и Митищи (Мытищи). След успешното участие на руски ученици през лятото на 2017 г. в инициативата „Приеми ме на село“, тази година е ред на българските им връстници да гостуват в руския побратим.
 

Младежки обмен „Утопия, идеалният град“

 

От 23 до 30 септември 2018 г. десет габровски деца ще имат възможността да посетят Митищи, да се запознаят със системата на обучение в местно средно образователно училище, културно–историческите забележителности на града и околността, както и да разгледат Москва.

Поканата е насочена към младежи, на възраст от 15 до 19 години, учащи и живеещи в Габрово. Целта на младежкия обмен е да продължи започнатото през изминалата година като с всяка следваща да го надгражда с нови инициативи и преживявания, които ще дадат възможност на младежите от двата града да научат повече за България и Русия и да обогатят своята култура и познание за света.

Заявление за участие в обмена може да попълните и изпратите директно тук. След приключване на крайния срок за подаване на документи ще бъде извършена селекция и персонално събеседване с кандидатите. От тях ще се очаква да комуникират свободно на руски или английски език.

Младежки обмен по програма „Еразъм+“ между Габрово и Аласт

Условия на пътуването:

Разходите по време на престоя в Митищи, настаняване, храна и вътрешен транспорт, се поемат от приемащата страна. Одобрените участници ще трябва да заплатят самолетния си билет по маршрут София – Москва /летище Шереметиево/ - София, както и персонална лична медицинска застраховка за времето на пътуването.

Необходимо е всеки участник да има валиден задграничен паспорт, поне 6 месеца след датата на пътуването. Община Габрово ще поеме ангажимент да съдейства при процедурата по издаване на безплатни визи, както и осигуряване на ръководител на групата.

Попълнени заявления за участие в младежкия обмен се подават до 15 юни 2018 г., включително.