Търсят се кандидати за участие в младежки обмен по програма „Еразъм+“ между Габрово и Аласт (Белгия)
Търсят се кандидати за участие в младежки обмен по програма „Еразъм+“ между Габрово и Аласт (Белгия) / Община Габрово

За шеста поредна година Община Габрово, в партньорство с побратимения белгийски град Аалст организират младежки обмен, който това лято ще бъде на тема „Утопия, идеалният град“. Обменът се осъществява по европейската програма „Еразъм+“ с водеща организация - общинската администрация на Аалст, която ще посрещне 10 габровски младежи в Аалст през август 2018 г.

Община Габрово отправя покана към габровските младежи, които са на възраст от 17 до 24 години (или ще навършат 17 години през 2018 г.) да кандидатстват за участие в младежкия обмен. Разходите за престой, прехрана и транспорт на младежите се поемат от приемащата организация чрез спечелен грант по програма „Еразъм+“. Община Габрово ще организира пътуването до Белгия и ще проведе подбор на участниците, както и ще осигури ръководител на групата.

Обменът цели да вдъхнови младите хора да мислят нестандартно, да си сътрудничат и да се учат един от друг, като споделят идеи, знания и умения. По време на неговото провеждане у младите хора ще се изгражда и развива взаимно уважение и разбиране към различни култури и народи. Предвижда се да бъде надградено сътрудничеството и постигнатото през годините между Габрово и Аалст в областта на младежта, образованието и културата.

Период и начин на провеждане: От 19 до 25 август 2018 г., 10 габровски младежи ще осъществят 7-дневно посещение в Аалст (Белгия).

Финансиране на обмена: Програма на ЕС „Еразъм+“, общинска администрация на град Аалст, Белгия.

Срок за подаване на документи: от 15 до 30 май 2018 г. включително, до 17.00 ч. в деловодството на Община Габрово или на protocol@gabrovo.bg