/ община Габрово
Осмото издание на инициативата на Община Габрово "Приеми ме на село" ще премине под надслов „Възраждане“, а мисията е да вдъхне живот на две красиви, но притихнали габровски села - Солари и Свинарски дол. 

Петнадесет са младежите, които участват в първата смяна на лагера. Предстоят ремонти на автобусните спирки, изграждане на компостери, почистване на селските чешми и екопътеката към Иванилския водопад, която ще се превърне в едно артистично и вълшебно място.

Младежите са от цяла България - Стара Загора, София, Пловдив, Монтана, Габрово, Троян. Повечето от тях са студенти. Споделят, че са научили за "Приеми ме на село" от социалните мрежи и от репортажите по телевизията. Сторило им се интересно - напълно противоположно на принудителното онлайн общуване и изолацията. И хванали автобуса, влака и... един мотор до Габрово.    

„Приеми ме на село“ очаква нови участници

С младежите работят четирима ментори:Калоян Минчев е майстор-дърворезбар и на него са поверени всички онези моменти, в които участниците ще трябва да чуят гласа на дървото и да го преобразят, Деян Боев- скулптор и преподавател в Националната гимназия за приложни изкуства в Трявна и отговаря за дейностите, свързани с рисуване на спирки и надписване на указателни табели, Борислав Драгиев от "Водните духчета", които познаваме от възраждането на не една чешма в региона, е отговорник по чешмите, а илюзионистът Йордан Белев ще внесе опита си от телевизионния формат "Фермата" в строително-ремонтните дейности по спирките.

На помощ ще се притекат и младите хора от Терапевтичен център "Св. Илия", които още в първия работен ден се доказаха като сплотен и силен отбор и между другата работа пренесоха и дървата на един от жителите на Солари.
 
община Габрово