/ iStock/Getty Images
Инициативата „Приеми ме на село“ тази година дава възможност на младите и трудолюбиви хора да се превърнат в добри герои, които с грижа към природата и любов към красивото помогнат да се промени обликът на две малки габровски селца.

Село Солари и село Свинарски дол се намират на около 7 км. от Габрово. Сгушени в полите на Габровския Балкан, те очакват своите нови приятели – младежи от 18 до 29 г. от цялата страна и български общности от чужбина, и са готови да ги посрещнат с неповторима атмосфера, уют и непринудено очарование.

Какво очакват в замяна?

Да приемете предизвикателства, свързани с практически знания и умения, защото имат нужда от: възстановяване на автобусните спирки, почистване и възстановяване на селските чешми, изграждане на дървени компостери и обновяване на инфраструктурата по екопътеката от село Солари до Иванилския водопад.

Ако искате да се включите в благородната инициатива и да изпитате удовлетворението от добре свършената и полезна за местната общност работа, изберете период за участие – от 02.08.2021 г. до 08.08.2021 г. или от 09.08.2021 г. до 15.08.2021 г., и се запишете за участие.

Участието е безплатно. Краен срок за подаване на заявленията – 20 юли.

Пълна информация за инициативата – условия, изисквания, документи и др., ще откриете на адрес:  https://www.priemimenaselo.eu/.
 
община Габрово