/ iStock/Getty Images
За поредна година Община Габрово и учебните заведения в града организират „Летни занимания“ за деца от първи до четвърти клас, с начална дата 1 юни - за учениците от I – III клас и 16 юни за учениците от IV клас и продължаващи и през юли.

Всяко дете ще бъде в група в училището, в което учи. За ученипреците ще се грижат учителите от съответното учебно заведение. Заниманията ще се провеждат от 8:00 до 17:00 часа, като присъствието може да бъде за по-кратък период, определен от родителя.

С молебен, концерт и изложба в Габрово ще отбележат празника на града

Всички училища ще се включат в инициативата, някои от тях - с различна ангажираност във времето, за което можете да получите информация в самото училище. Спортните клубове са поканени да участват в заниманията, като ще организират спортни и тренировъчни дейности за децата.

И това лято ще се проведат излети сред природата, посещения на музеи, библиотеката, спортни състезания и занимания по интереси. Записването ще става онлайн в електронната страница на Община Габрово или на място в училищата.

Необходимите документи може да попълните тук или да ги получите в училищата. За повече информация може да се обадите на: Габриела Умникова до 31 май на  тел. 066/818-319; 0878/ 682-479 или П. Стефанова, тел. 066/818-343, както и на място в Община Габрово, дирекция „Образование и социални дейности“, стая № 6.