/ БСП за България
Кристина Сидорова с тържествен поздрав по повод 24 май. В поздрава се посочва:

важаеми учители, преподаватели, хора на изкуството

и културата, научни дейци, библиотекари,


Истинско удоволствие и чест за мен е да Ви поздравя по повод 24-ти май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Н
а тази специална дата честваме един от най-важните и почитани български празници. Всяка година 24-ти май идва с блясъка на своята тържественост, със силата на своя просветителски дух и с емоцията на приказното настроение, което сътворява.

Това е денят на словото, на просвещението и на духовността. Денят, в който всички ние прекланяме глави пред великото дело на Светите равноапостоли братята Кирил и Методий и изказваме уважението, и почитта си към представителите на културата, науката, образованието и изкуството.

Славянската писменост, създадена от Светите братя, е най-важното културно постижение на славянския свят през Средновековието. Делото на Кирил и Методий има историческо значение, което далеч надхвърля просвещаването само на българската нация. Затова и 24-ти май е празник, който се чества с достойнство и плам толкова години.

Уважаеми научни дейци, хора на културата и изкуството, библиотекари, 24-ти май е празник за Вас и Вашето дело. На днешния тържествен ден Вие имате отговорната мисия да отстоявате постигнатото в миналото на България, но и да градите бъдещето на идните поколения.

Затова продължавайте да насърчавате стремежа към знания и духовност със същата нестихваща вяра! Продължавайте да градите културната ни идентичност със същите смели стъпки! Поклон пред усилията и стремежа Ви да градите устоите на българщината!

Уважаеми учители, обръщам се към Вас с огромен респект, защото Вие сте съвременните будители, последователи на просветителската дейност на Кирил и Методий. Вие сте днешните пътеводители към знанието за нашите деца! Затова Ви благодаря от сърце за неуморния труд, несломимия дух и търпението, с което работите ежедневно", се казва в поздравителния адрес.

Честит празник на културата, науката и знанието!
ПГ „БСП за България“