Кристина Сидорова
Кристина Сидорова / DarikNews.bg
Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в НС, на която зам.-председател е габровският депутат от левицата Кристина Сидорова е разработила проект, свързан с образователна програма „Формиране не антикорупционно поведение на младите хора в училищата“.

Това съобщава вестник „100 вести" днес и цитира Сидорова, според която идеята е антикорупционното възпитание да започне от детска възраст - още от 5 клас, когато вече подрастващите са наясно с понятията добро и зло, честност и безчестие.

Борбата с корупцията продължава с фиктивни сбирки

„За да може те да знаят, че този най-голям бич на съвременното българско общество нанася щети на всеки човек, както и на цялото общество. Защото корупцията е едва от реалните заплахи за демократично развитие на съвременното общество, въпреки функционирането на различни системи за превенция и борба с нейните прояви. Корупцията възпрепятства правилното и лоялно функциониране на пазарната икономика и има отрицателни финансови последици както върху отделните предприятия, така и на лично, държавно и международно равнище“.

Планът за борба с корупцията от 2013 г. изчезна

Според Кристина Сидорова нивото на корупцията е свързано най-често с културата, мисленето и традициите на определено общество. А противодействието на корупцията в различните общества и в частност на българското, изисква не само законови и институционални мерки, но и създаване на правна култура и информираност още в ранна детска възраст, която да генерира необходимия кредит на доверие към държавните институции и убеденост във върховенството на закона. 

Венцислав Генов с принос към доброто функциониране на местната система за почтеност

Медии, НПО и бизнес отново са в дъното на Местната система за почтеност