Планът за борба с корупцията от 2013 г. изчезна
Планът за борба с корупцията от 2013 г. изчезна / Областен управител Габрово

Областната администрация предприе трескави промени в сайта си след публикация в DarikNews.bg, свързана с проведено заседание на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията.

Официалната информация от институцията гласи, че този съвет е провел своето първо за годината заседание, по време на което е бил съгласуван плана за действие през 2015 г.

"Пълният текст на плана за действие на областният съвет, както и актуализиран списък с неговите членове, може да прочетете на Интернет страницата на областната администрация в раздел „Антикорупция”, пише още в официалната информация.

На сайта на институцията, обаче, до днес следобед последната актуална информация беше от 2013 година.

Планът за борба с корупцията от 2013 г. изчезна
netinfo

Късно следобед на 25 март, след като публикацията в DarikNews.bg стана факт, на сайта се появи план за 2014 г., както и отчет за работата на съвета за същия период.

В същото време от сайта бе свалена програмата за 2013 г., която бе налична до излизане на материала в DarikNews.bg.

Отчетът за работата на комисията през 2013 г., от друга страна, е достъпен.

Планът за борба с корупцията от 2013 г. изчезна
netinfo

Проблемите на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията са от години. Заседанията й не се провеждат според правилника, по който тя работи, не се обявява предварително и някакъв дневен ред. Членове на комисията през годините са сменяни по неясни поводи и без да бъдат уведомени за това.

В момента председател на тази комисия е зам.-областният управител Иглика Иванова, в предходния мандат тя бе оглавена от Кенан Ашиков, а преди него от Неделчо Търкаланов.