Коледа на колела в Трявна
Коледа на колела в Трявна / Велоеволюция, архив

Трявна за първи път се включва в инициативата Коледа на колела, която има шестгодишна традиция в София. Организаторите на събитието сдружение Велоеволюция и сдружение Велоразходка

Тази година велосипедната инициатива се сдоби с много нови поддръжници. Сред тях е Холандското посолство в България. Коледа на колела ще бъде началото на серия от съвместни българо-холандски събития под мотото Bike `em all (Всички на колело) за популяризирането на велосипедния транспорт в България. Холандски експерти ще представят в София и други градове своя опит в изграждането на устойчив транспорт и велосипедна инфраструктура. Семинарите, наречени „Think-Bike" (Мисли велосипедно), ще бъдат съчетани с масови велосъбития.

 Холандският посланик в България Карел ван Кестерен ще е сред ентусиастите, които ще участват в тазгодишното издание на традиционната инициатива Коледа на колела в София. Велоентусиастите се събират на 16 декември 2012 г. (неделя)  в 11:00 часа пред пилоните на НДК. Те приканват всички, които искат да се забавляват предколедно с колелета, да дойдат с коледни костюми и много настроение.

За първи път в инициативата освен София се включват и други български градове:Варна,Русе ,Ловеч, Благоевград и Трявна. Организатор на проявата в Трявна е Велоклуб Трявна.