Книгата Български народни приказки за първокласниците на Трявна в първия учебен ден
Книгата Български народни приказки за първокласниците на Трявна в първия учебен ден / Община Трявна
Книгата "Български народни приказки" получиха като подарък първокласниците в Трявна.
Всички учебни заведения на територията на общината откриха новата учебна година. Училищата и детските градини получиха поздравителни адреси от кмета на инж. Драгомир Николов.
Кметът на Трявна присъства на тържеството в СОУ „П.Р.Славейков“. Пред насъбралите се учители, ученици и родители той заяви:
"Радвам се, че мога да ви поздравя с откриването на новата учебна година. Това е един от най-обичаните и тачени празнични дни в българския календар. И това не е случайно. Българското училище винаги е събирало като във фокус много надежди, очаквания и предизвикателства.
Не се съмнявам, че за пореден път то ще отговори по достойнство на общественото си призвание – да насърчава човешката мисъл и подкрепя гражданската доблест и човешко достойнство. И всички ние – родители, ученици, преподаватели, ще дадем своя принос за това. Скъпи първокласници, нека училището разгърне пред вас нови и интересни възможности за срещи със света на знанието.
Бъдете заедно в учението и в игрите, помагайте си взаимно и се вслушвайте внимателно в думите на своите учители и родители. Драги учители, От сърце ви желая да продължавате да изявявате безспорните си качества на хора и специалисти, и да получите най-ценната отплата – признание и благодарност от малки и големи. Пожелавам успех на всички училищни начинания! Бъдете здрави и на добър час!“
Кметът на общината сподели, че след броени дни в двора на училището ще бъде открита спортната площадка, която обхваща три игрища - две баскетболни и едно за футбол и хандбал. Игрищата са изпълнени по Проект „Красива България“, като е положена нова акрилна настилка, монтирани са нови баскетболни табла, направено е и съответното отводняване. В двора е изградена и рампа за предвижване на хора с увреждания.
Инж. Николов посети и детските градини в Трявна .Той пожела много здраве на децата, учителите и родителите, и изрази надеждата си, че детските заведения ще бъдат слънчеви, весели и радостни домове, където малките момичета и момчета ще изживяват своите интересни приключения при опознаването и възприемането на света