Събиране на подписи на площад Възраждане
Събиране на подписи на площад Възраждане / DarikNews.bg
Кметът Таня Христова ще се срещне с хората, живеещи в блок „Академик” на ул. „Мирни дни” в Габрово. Снощи, около 17:30 часа, писмена покана за разговор е разлепена на видно място, съобщиха живеещи в сградата. Освен населяващите входове с номера 3, 5, 7, 9, 11 и 13, на срещата са приканени да дойдат всички заинтересовани страни.
 
До тази среща се стигна след изразени съмнения от жители на квартал Борово, че предстои да бъдат заселени ромски семейства в сградата на бившия Дом за деца и юноши.
 
Притесненията тръгнаха от съобщение, разлепено преди дни на същото място, където бе поставено снощното, от текста на което не става ясно какви точно действия предвижда администрацията.

Събират се подписи срещу настаняването на социално слаби лица на етнически принцип в Дома за деца и юноши в Габрово
 
Снощи хората, които за втори път се събраха на площад „Възраждане в Габрово, коментираха, че поканата за среща с кмета е много по-ясна. Въпреки това те продължиха да събират подписи под предложение този Дом да стане място за възрастни хора. Днес преди обед предстои този документ да бъде внесен официално в Община Габрово.
 
Кметът Таня Христова излезе с позиция, в която заяви:
 
„Искам да уверя цялата габровска общественост, че промените, които Община Габрово планира за сградата на бившия Дом за деца, лишени от родителска грижа, нямат нищо общо със заселване на роми в Габрово.”
 
Позицията на кмета на Габрово Таня Христова