Снимка:
Снимка: / Китайското културно аташе и директорът на Китайския културен център в София са на посещение в Габрово

Китайският културен аташе и директорът на Китайския културен център в София са на посещение в Габрово. Срещата е по повод интереса на господата относно възможностите и капацитета на културната инфраструктура в града ни да домакинства културни продукти и събития от Китай.

Габрово представи творческия си потенциал в Китай (СНИМКИ)

На разговора присъстваха кмета на община Габрово, заместник кмета по култура, областният управител на област Габрово, директорите на музеите "Етър", Дом на хумора, Регионалният исторически музей, Художествената галерия, Интерактивният музей на индустрията, МАИР Боженци, ръководителят на туристическия информационен център. На гостите бе предоставена изчерпателна информация за основните събития в културния календар на града ни, обсъдени бяха възможностите за провеждане на пленери, резиденции на артисти, размяна на изложби, летни фолклорни лагери за младежи.

В Китай нямаше как да не споделим колко интересно място е Габрово

В рамките на днешния и утрешния ден господата ще посетят културните ни институции, както и пространства, в които биха могли да се представят различни китайски културни продукти.