Какво всъщност се случва с тунела под връх Шипка?
Какво всъщност се случва с тунела под връх Шипка? / DarikNews.bg, архив

Индикативната стойност на изграждането на тунел под Шипка е 260 млн. евро. Съоръжението е предвидено като Фаза ІІ от проекта и за него в момента се изработва разширен идеен проект.

Това се казва в отговора на Томислав Дончев, заместник министър-председател към въпрос, зададен от Кирил Добрев, депутат от коалиция "БСП лява България".

Томислав Дончев алармира Европейската Комисия за тунела под Шипка

"На този етап е изготвен анализ "Ползи-Разходи". Издадено е решение по ОВОС. Отчуждителните процедури по основното трасе са приключили. Разработен е технически проект за цялото трасе, попадащо в обхвата на Фаза ІІ, с изключение на тунела под връх Шипка, за който в момента се изработва разширен идеен проект", казва Дончев в своя отговор.

Отговорът на Томислав Дончев може да прочетете тук

Кирил Добрев коментира в социалната мрежа фейсбук по този повод: "В светлината на управлението на ГЕРБ, тунел под Шипка няма да има"

"В продължение на години най-верните министри на Бойко Борисов се изредиха в Габрово, за да обясняват как задължително ще има тунел под Шипка. Днес, в отговор на мое питане до вицепремиера Томислав Дончев, стана ясно - че в светлината на управлението на ГЕРБ, тунел под Шипка няма да има".

Тунелът под Шипка бил грешка, коментирали в парламента

Павлова: Година и половина проектът за тунел под Шипка бе "поставен на трупчета"