Изясняват се причините, довели до смъртта на габровка по време на бурята
Изясняват се причините, довели до смъртта на габровка по време на бурята / Дарик Габрово, архив
Изясняват се причините, довели до смъртта на габровка по време на бурята
62615
Изясняват се причините, довели до смъртта на габровка по време на бурята
  • Изясняват се причините, довели до смъртта на габровка по време на бурята

Образувано е досъдебно производство и в момента тече разследване по случая с трагично загиналата при бурята габровка, информира областният управител Мариян Костадинов. 34-годишната жена загина в четвъртък, около 20 ч., от откъснала се от строително скеле талпа. Областният управител отново разясни, че на сградата, която  е държавна собственост, по проект се извършва рехабилитация, монтира се нова дограма и се подменя климатичната инсталация, по тази причина е и изградено скелето. В момента се разследват строителните дейности - направените сглобки, начините за обезопасяване и др.

Изясняват се причините довели до смъртта на габровка по време на бурята
netinfo

 „ На скелето имаше компрометиран участък, от който е излетяла дървената подпора. Още в събота той е отстранен  и към момента изцяло е възстановена тази част от конструкцията.  Свързани са трите фасади на сградата, направен е навес откъм главния вход  и на тротоара, където спокойно могат да преминават хората", каза Костадинов.

С негова заповед сградата, в която са настанени всички поделения на държавните структури в региона, е евакуирана. Днес всички ръководители на териториалните поделения, помещаващи се в нея, трябва да направят оглед на пораженията в помещенията и етажите, които управляват. Те са били предупредени още в петък да направят това, но засега няма информация да са предприели нещо през почивните дни. Необходими са незабавни действия за отстраняването на щетите. „След като свършат това, сградата ще бъде освободена от евакуация", завърши Костадинов.