Изборният ден започна
Изборният ден започна / netinfo

Изборният ден започна нормално точно в 6 часа във всички 252 секции на територията на Габровска област, съобщиха за Дарик от Районната избирателна комисия. За момента няма сигнали за нарушения. Поради отсъствие нанякои членове на секционни избирателни комисии е направена промяна в тях. Вече са регистрирани и първите гласували. В големите секции на областния град средно по около 4-5 души са направили своя избор.

121 295 са гласоподавателите в Габровска област. Оттях 65 239 в Община Габрово.

Звената на службата за документи за самоличност ще работят през целия ден. Удостоверенията за загубен или откраднат документ за самоличност и невъзможността да бъде издадена нова лична карта ще се издават до 15.00 ч. в неделя. Всички, на които това им се налага, трябва да подадат лично молба в полицията. От 15.00 ч. до 17.00 ч. в изборния ден молби се подават само в Областните дирекции на полицията, дирекцията на столичната полицията и всички районни управления в София.

От Централната избирателна комисия напомнят на гражданите да проверят къде ще гласуват, защото много секции са сменили адресите си. Информация за номера и адреса на секцията ви можете да получите с sms на номер 1410 за всички мобилни оператори, на безплатен телефон 0800 14726 или на интернет адреса: http://grao.bg/elections/.