Ивайло Белев остава на върха на световната ранглиста по twall®
Ивайло Белев остава на върха на световната ранглиста по twall® / dropbox.com

Днес официално бе публикувано новото издание на световната ранглиста по twall® – дисциплина, в която на изпитание се подлагат бързината и реакциите на играчите.

На върха с 896,429 точки остава Ивайло Белев, който е и световен шампион в дисциплината. На втора позиция е германката Силвия Щраус с 229,855 точки, а на трето място с 177,775 точки се нарежда германецът Кристиян Ретцер. В челната десетка има представители още на Полша, Австрия и Литва. Други двама българи са успели да влязат в топ 100. Това са Николай Николов на 36-та позиция и Йордан Йорданов на 45-та.

В световната ранглиста се включват 100-те състезатели, събрали най-много точки при участия в официалните ежегодни първенства по twall®, които се провеждат от 2009 година насам. Интересното при ранглистата е, че включва, както мъже, така и жени. Досега в официалните първенства по twall® са участвали представители на 33 държави: Австрия, Албания, Беларус, Боливия, Бразилия, България, Виетнам, Германия, Дания, Египет, Индия, Ирак, Иран, Испания, Италия, Йордания, Казахстан, Китай, Литва, Люксембург, Малайзия, Молдова, Полша, Русия, Тунис, Турция, Унгария, Украйна, Финландия, Франция, Холандия, Чехия и Чили.

Ивайло Белев става световен шампион в дисциплината през 2010 година и от тогава четири пъти успешно защитава титлата си. Официалното награждаване от последното първенство twall® Challenge 2014 ще се проведе в края на март. Всяка година играта, в която се състезават участниците, е различна. За 2015 година се планира най-драстичната промяна на правилата на състезанието, което ще позволи да се играе и на по-малки стени. Така ще стане възможно провеждането на кръг от twall® Challenge 2015 в България – в спортна зала „Орловец“ в Габрово, където има инсталирана twall® стена.

Повече информация за първенствата, както и световната ранглиста, могат да се намерят на twall-challenge.com.