Испански провинции искат сътрудничество с Габрово
Испански провинции искат сътрудничество с Габрово / netinfo
Испанският регион Кастилия и Леон е изявил желание за сътрудничество с област Габрово на административно и бизнес ниво. Интерес за партньорство и съвместни инициативи с наши фирми и предприятия са заявили испански компании, като са посочили следните направления: машиностроене, благоустрояване, управление на отпадъци и води, недвижими имоти, информационни технологии, рециклиране, опаковки за хранителната промишленост; технологии, свързани със слънцето и вятъра, съобщават от областна администрация.

Оттам уточняват, че областният управител ще съдейства на фирмите от областта, които желаят да се свържат с бъдещи партньори от Кастилия и Леон, като попълнят специален въпросник, представящ подробно дейността им, за да бъдат насочени към най-подходящата испанска компания.

Във връзка с това предстои размяна на визити, като посещението на делегацията от Габрово е насрочено за първата половина на юли, а испанците ще гостуват в края на септември.

Кастилия и Леон е регион с население 2 милиона души и територия малко по-малка от цяла България, което дава огромен потенциал на фирмите от областта да намерят нови пазари и да разширят производството си.

В административен план също има какво да научим от испанския регион, тъй като Кастилия и Леон имат свое лоби в Брюксел и са на челните места по привличане на европейски средства за развитие на територията.