Вицепрезидентът присъства на откриването на традиционните Национални Славейкови празници
„Блазе на тия, които могат да покажат раните си за отечеството". Това е едно от актуалните и днес послания на Петко Славейков.

Президенство

Днес отново има рани и битки за отстояване на независимост, суверенитет, българска идентичност. Битки, в които не можем с лека ръка да зачеркваме историята заради политическа конюнктура. Историята не е само минало, тя е настояще и бъдеще и няма да прости на своите ругатели".

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването на традиционните Национални Славейкови празници, които се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президенство

„Раните не са само от хладни оръжия. Рани се нанасят и с думи. Казана дума, хвърлен камък, е казал народът. В името на светините Петко и Пенчо Славейкови си даваме обет, че ще внимаваме как използваме българското слово“, посочи Йотова.

„Баща и син Славейкови ще светят вечно като свещени кандила в пантеона на българската литература и на българщината. Те създадоха не само литература, която знае и най-малкият, и най-големият. С живота и творчеството си на границата на две епохи те създадоха устоите на българската ценностна система“, подчерта вицепрезидентът.

Президенство

„Всяко камъче в Трявна разказва история. Продължавайте да съхранявате богатото културно-историческо наследство“, обърна се Илияна Йотова към жителите на общината.

Вицепрезидентът благодари за всички усилия, които кметът Силвия Кръстева и екипът ѝ полагат за развитието на Трявна. По-рано Йотова и Кръстева проведоха кратка среща.

Обсъдена беше предстоящата актуализация на бюджета, която ще помогне на общините да закърпят бюджетите си. Кметът изрази тревогата си от забавянето на работата по оперативните програми за периода 2021-2027 г.