/ Президенство
Вицепрезидентът коментира, че се нуждаем се от държавници, които като Петко и Пенчо Славейкови да сочат пътя напред
Колко са днес енциклопедичните личности като Петко и Пенчо Славейкови, които да ни превеждат през вековете, да съхраняват българското, да сочат светлината?! Нуждаем се от държавници, които като фамилията Славейкови да показват пътя напред.

С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Трявна Националните Славейкови празници, които се провеждат под патронажа на Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Президенство


„Трявна е столицата на две огромни културни епохи. На бащата Славейков, за когото водещи бяха традицията и националното, и на сина Славейков - един от най-модерните за времето си хора, който чрез кръга „Мисъл“ проправи пътя на новата модерна литература и философия в българската духовност и изкуство“, посочи в приветствието си Йотова.

Президенство

Тя благодари на жителите на Трявна, че пазят и предават на поколенията българската идентичност, съхраняват неповторимата атмосфера на автентична култура и изкуство.

Президенство


По-рано вицепрезидентът посети Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“, където се запозна с дейността на училището и трудностите, пред които е изправено.
 
Президенство


Йотова проведе среща с кмета на община Трявна Силвия Кръстева, общинското и областното ръководство. Акцент в разговора бяха проблемите пред общините, породени от липсата на редовен бюджет.