/ Правителствена информационна служба
Полезни и оригинални предложения за подобряване на образователната среда в България получи министър-председателят Стефан Янев от шестокласници, с които се срещна в Министерския съвет.

Правителствена информационна служба

Учениците от клуб „Традиции и ценности“ към ОУ „Неофит Рилски“-Габрово, гостуваха на премиера с готовност да зададат своите въпроси за дейността на правителството и да дадат предложения по дневния ред на кабинета. 

В рамките на разговора им в правителствената заседателна зала премиерът Стефан Янев поздрави „малките министри“ за интереса към работата на институциите и ги запозна с дейността и приоритетите на служебното правителство.

Правителствена информационна служба

Янев изрази своята увереност, че скоро те ще са хората, които ще могат да заемат неговото място като министър-председател и местата на министрите от кабинета. 

Министър-председателят подари на гостите си от училищния клуб плакет на Министерския съвет и копие на уникално издание на „История славянобългарска“.

Правителствена информационна служба

От своя страна шестокласниците изненадаха премиера със сборник с творби на ученици от клуб „Традиции и ценности“, книга с габровски анекдоти  и „чаша за неканени гости“ като израз на габровския хумор. 

При посещението си в Министерския съвет учениците от ОУ „Неофит Рилски“ разгледаха още Гранитна зала, където традиционно се провеждат различни церемонии и медийни събития и правителствения пресцентър.