Гъста мъгла на Шипка
Гъста мъгла на Шипка / netinfo
Гъста мъгла на Шипка ограничава видимостта до 50 метра, съобщават от Община Габрово. По пътя за Узана видимостта е до 30 метра. Всички пътища, включително и към Севлиево, Дряново, Трявна и селата, са нормално проходими, но мокри, предупреждават от Общината.

Със заповед на изпълнителния директор на НАПИ е въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили - прицепи и с ремаркета и полуремаркета, през прохода Шипка до края на март.

Температурата на въздуха в Габрово към 8.30 часа е била плюс 11°, влажността на въздуха e 80 %. Скоростта на вятъра, който духа от юг, е 5 м./сек. Температура на въздуха на връх Шипка и Узана е плюс 5°. Духа силен южен вятър, чиято скорост достига до 30 км/час. и превалява слаб дъжд.

Поради ремонт днес от 9 до 17 часа без вода ще бъдат улиците Пролет, Кокиче, Седянкова ливада, Р. Даскалов, Л. Каравелов, Градище, района на Централния пазар и Колелото и кв. Тлъчници.

Днес времето ще бъде с променлива облачност. Ще духа умерен до временно силен вятър от юг и югоизток. Очакваната максимална температура около 18°.
Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца; бавно ще се понижава.
В планината ще преобладава облачно време. Ще духа силен и бурен южен вятър. Максимална температура на 1200 м. - около 8°, на 2000 м. - около 3°.