Голям интерес към фотоконкурса Многото лица на ромите
Голям интерес към фотоконкурса Многото лица на ромите / Дарик Габрово

Има голям интерес към обявеният национален конкурс за фотографии на тема "Многото лица на ромите". Той е обявен от Народно читалище "Априлов- Палаузов" и е в рамките на международната кампания "Различни хора. Една Европа!". Това каза за Дарик секретарят на читалището Елена Назърова.

В конкурса могат да участват професионалисти и любители над 14- годишна възраст. Всеки участник може да се включи във фотоконкурса само с една снимка- дигитална или на хартиен носител. Крайният срок за изпращане на снимките е 10 февруари 2010 година.

Критериите за оценка ще включват оргиналността на идеята, нестандартната гледна точка, адекватната интерпретация по темата и нейната художественост.

Участващите в конкурса снимки ще бъдат наградени от жури, което ще определи победителите и фотографиите, които ще бъдат включени в изложба, организирана от читалище "Априлов- Палаузов" на 25 февруари.

Предвидени са и три награди- първата е уикенд за двама в Габровския балкан, втората е предметна награда на стойност 100 лева и третата награда е в размер на 50 лева.