Габровските делегати подкрепиха новия председател на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи
Габровските делегати подкрепиха новия председател на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи / Дарик Габрово, архив

 Дванадесет делегати от Регионалната колегия на специалистите по здравни грижи в Габрово подкрепиха Милка Василева за Председател на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Василева, която досега бе заместник-председател замени основателката на Асоциацията проф. д-р Станка Маркова, която беше начело на структурата в продължение на пет години, съобщи регионалният председател на колегията Нели Тодорова. Изборът бе направен по време на Втория редовен конгрес на организацията.

На него бяха приети изменения и допълнения към Устава на БАПЗГ, които разширяват възможностите за професионална реализация на професионалистите по здравни грижи и осигуряват по-добри условия за повишаване на квалификацията им. Няколко дни преди провеждане на конгреса в Регионална колегия Габрово се състоя общо отчетно-изборно събрание. За председател на УС на БАПЗГ-РК-Габрово за още 5 години бе преизбрана - Нели Тодорова.