/ Дарик Габрово
С молебен за благополучие, отслужен в храма "Успение на Пресвета Богородица" и тържествено издигане на знамето на града на централния площад "Възраждане" на 17 май започва празникът, посветен на 161-годишнината от обявяването на Габрово за град.

Празникът ще продължи с рисувателен маратон под наслов "Моето зелено Габрово", в който ще участват габровски ученици, а младежката зона "Щайгата" ще се включи с различни занимателни инициативи.

Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център по зависимости организират младежка надпревара, с която предизвикват участниците да покажат своите знания за историята, известните лица и любопитните факти, свързани с Габрово.

Вечерта, в ритуалната зала на общината, ще бъдат връчени свидетелствата "Дарования и постижения" на учениците от 12-ти клас.

Празничната програма в деня на Габрово ще продължи на централния площад "Възраждане" с инициативата на диригента Йордан Камджалов - "България пее", и участието на хор "Музикална лаборатория за човека".

На 17 май всички културни институти в града ще са със свободен вход за ученици и студенти.
 
БТА