/ Областна администрация-Габрово
„Еврокотки“ се настаниха в сградата на Областната администрация. По повод Деня на Габрово днес беше открита изложба на децата от група „Слънце“ при ДГ „Радост, които рисуваха на тема „Габрово - мой малък Брюксел“

Отбелязваме 158 години от обявяването на Габрово за град (СНИМКИ)
 

изложба
Областна администрация-Габрово


Идеята за изложбата е провокирана, както от предстоящия Карнавал на Габрово, така и от ангажиментите, които имаха областните управители свързани с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
 

изложба
Областна администрация-Габрово


Областният управител Невена Петкова откри изложбата и приветства всички, дошли да се „запознаят“ отблизо с пъстрите котки. „Преди година решихме, че сивите административни коридори всъщност могат да се превърнат в едно арт-пространство, което да внася настроение в работата, както на служителите  от администрацията, така и на посетители ни“, каза Невена Петкова и допълни, че периодично ще се организират и занапред тематични изложби. „Еврокотки“ представя погледа на децата към една сериозна тематика по забавен начин.
 

изложба
Областна администрация-Габрово


Всяка нарисувана котка съответства на държава-членка на ЕС, оцветена с цветовете на националното й знаме и представя по нещо характерно за  нея. „Така децата освен, че се забавляваха научиха и много интересни и любопитни факти за страните от Евросъюза“, сподели директорът на детската градина Катя Янчева.

Честит празник, Габрово! (СНИМКИ)
 

изложба
Областна администрация-Габрово


Малчуганите, дошли да представят своите котки, поздравиха всички с изпълнение на специално написаната песен за Габрово  „Елате в Габрово! Добре дошли!“, а областният управител им подари подаръци от ЕМО „Етър“ в унисон с предстоящия Карнавал.
Областна администрация-Габрово