Доброволци на червен кръст ще раздават Валентинки на 14 февруари
Доброволци на червен кръст ще раздават Валентинки на 14 февруари / Sofia Photo Agency

 

Кампания на Българския младежки червен кръст- Габрово по повод Свети Валентин ще се проведе на 14 февруари от 17.00 часа в МОЛ - Габрово. Доброволци, облечени като Валентинки ще раздават на посетителите сърца, в които ще има поставени презервативи и любовни късмети, изработени от тях. В кампанията ще участват и доброволци, облечени с народни носии, които по повод „ Трифон Зарезан" ще черпят посетителите с безалкохолно вино и ще покажат част от обичаите на празника с бъклици и лозови листа.

Три плаката във формата на сърца ще бъдат поставени в Техническия Университет в Габрово, в Националната Априловска гимназия и в ПМГ „ Акад. Иван Гюзелев ". На тях младите хора ще могат да пишат любовни послания. През деня доброволците ще раздават в централната част на Габрово информационни материали, сърца, кондоми и любовни послания за превенция на ХИВ/СПИН и полово предавани инфекции.

От 18.30 часа в Областния съвет на БЧК - Габрово ще се проведе „ Парти на любовта ", където доброволците ще проведат викторина, свързана с превенцията на ХИВ/СПИН и полово предавани инфекции с награди за всички участници, ще се проведат информационни игри и ще се почерпят с торта на любовта. Кампанията се провежда в партньорство с доброволците от клуб „ Компас", Сдружение „ Социален диалог 2001 " и Регионална здравна инспекция - гр.Габрово.

В Дряново доброволците на БМЧК - Дряново съвместно с Младежки клуб „ Българи " организират парти с викторини и игри за младите хора в общината в клуб "Фантастико" - Дряново. Пред дискотеката це бъде поставен винил - голяма Валентинка, на която всички ще отправят своите послания, свързани с любовта и превенцията на ХИВ/СПИН и ППИ.

Доброволците на БМЧК и клуб „Дебати " в Трявна ще изработят Валентинки, които ще дарят лично на възрастните хора от дома в град Трявна. В СОУ „ П.Р.Славейков " -ще бъде поставена кутия за поздрави, в която всички ученици могат да отправят пожелания към всеки с песни, стихове и др., които ще бъдат изпълнявани в деня по училищното радио в предаване за любовта. Вечерта доброволците организират за всички млади хора „ Вечер на любовта " с поезия и любовна лирика.

На 14 февруари в актовата зала на СОУ „ Васил Левски" в Севлиево доброволците на БМЧК - Севлиево ще проведат информационна кампания, посветена на безопасния секс пред 600 свои съученици. Те ще раздадат информационни материали, валентинки и презервативи.