Днес е Денят на Габрово
Днес е Денят на Габрово / Дарик Габрово, архив

С церемония по издигане знамето на града днес в 9 часа, на площад "Възраждане" започват проявите за празника на Габрово.

В 10 часа пред ОББ ще бъде открит бюст-паметникът на видния габровски индустриалец  Пенчо Семов. Идеята за паметника  е на Пейо Пеев, който успя да привлече за каузата и други габровски предприемачи. Бюстът е изработен от известния скулптор Адриан Новаков, дарил проекта.На събитието ще присъстват родственици на видния благодетел.

 Молебен за блогополучието на Габрово ще бъде отслужен в църква "Успение на Св. богородица" в 16 часа. Половин час по-късно в ХГ "Христо Цокев" започва тържествената сесия на общинския съвет, на която ще бъдат връчени почетни отличия на заслужили граждани. В 17,30 часа се открива изложба на габровските художници, посветена на празника на града. В експозицията участват 55 автори с над 120 творби

В 18 часа на откритата сцена ще представи концерт читалище "Габрово 2002", а в 20,30 ч. - група „D 2" и  „Good Music Society" . При дъжд проявите ще бъдат в зала "Възраждане".