Дискусия за състоянието на гражданското общество в България
Дискусия за състоянието на гражданското общество в България / netinfo

 

 Регионална среща-дискусия за състоянието на гражданското общество в България организират днес в  Габрово Институт "Отворено общество" и РСО „Централна Стара планина". Форумът ще се проведе от 13:00 до 16:00 часа в заседателната зала на Габровската търговско-промишлена палата. Дискусията се основава на предварително проведени социологически изследвания сред граждани, организации и експерти.

 Целта на дискусията е да се чуят различни гласове и гледни точки по получените данни и по въпроси за това що е то гражданско общество и какво е то в България? Кой е легитимният носител на гражданското общество в България? Какви са формите на гражданско участие и как да се гарантира ефективно взаимодейстие между граждани - граждански организации - медии - местна и централна власт? Тази среща е стъпка и в посока на обединяване на усилия и ресурси на местно, регионално и национално ниво за предприемане на конкретни действия в посока на активно участие в процеса на вземане на решения и формиране на политики.

Проектът Индекс на гражданското общество се осъществява за втори път в България и е част от сравнително международно усилие .