/ община Габрово

Финалното събитие от проекта "Ние, с иглите”, финансиран от Обществен Дарителски Фонд гр. Габрово и Фондация ,,Америка за България”, ще се реализира на 28 август в Дечковата къща. 

В последната събота на август габровци и  гостите на града ще имат възможност да се запознаят с видеата, направени по проекта-онлайн уроци по бродерия на крачна шевна машина, както и със заснетите работилнички на гостуващите творци Руми Лафчиева и Стефка Проданова. На живо ще могат да изпитат своите умения и да се информират повече за този малко позабравен занаят.

Пред Дечкова къща продължава Националният фестивал „С песен на сърцето" (ВИДЕО)

Темата на съпътстващия базар е текстилът, в неговите съвременни форми и употребата му като аксесоар и декорация. В уютната обстановка пред Дечковата къща ще се срещнете с майстори в художественото оформление на тъкани, пачуърк, филц и бродерия. Творците Ивелина Иванова, Мария Димова, Стефка Проданова, Руми Лафчиева, Невена Екимова и Катя Димова ще бъдат част от малкия празник.

Освен да си закупите уникално изделие от текстил и да се научите да бродирате на крачна шевна машина, ще може да участвате в работилнички за направа на фигурки от филц от 10.00 до 11.00 часа и красива диадема от 16.00 до 17.00 часа, съобщават организаторите.

община Габрово