БСП - Габрово
БСП - Габрово / Николай Григоров
„В Дряново има официално издигната кандидатура за кмет и тя е на Трифон Панчев”, казва в интервю за вестник „100 вести” днес Николай Григоров, областен председател на БСП.
 
Той допълва, че предстои в другите три общини местните партийни организации да определят както персонално кандидатурите, така и формулата за явяване на изборите за местна власт – дали чисто партийно, дали ще търсим широка коалиция или друга форма за участие в местния вот.
 
„Но това ще стане в рамките на месец, месец и половина. До края на август ще бъде ясно всичко това. Работи се активно, водят се разговори с други партии, със сдружения, с авторитетни имена от общините, които бихме поканили в нашите листи или като кандидати за кметове. Предстои да бъдат взети необходимите решения”, коментира Григоров пред изданието.

„Хората искат реални действия и резултати, а не празни приказки и безполезно „вайкане“
 
„Политическият модел, който се задава, е изроден” – това е заглавието към интервюто на Григоров във в. „100 вести”, където той говори за финансирането на партиите.
 
„Този тип финансиране е огромна предпоставка за корупция, за задкулисни договорки. Нещо, което в докладите на Европейската комисия, в частта за корупция, в частта за корпоративно лобиране е ясно и категорично казано. Че ние сме най-корумпираната страна в Европа, с най-слабо работеща съдебна система по отношение на корупцията. А сега тези неща вече се узаконяват.”