Билла не е опасна,заключи комисията
Билла не е опасна,заключи комисията / netinfo

Магазин БИЛЛА в Габрово е в нормално експлоатационно състояние, незастрашаващо сигурността и здравето на хората. Това е заключението на петчленната общинска комисия, извършила подробен оглед и проверка с цел установяване състоянието на магазина.

От направения визуален оглед на конструкцията на обект “БИЛЛА Маркет-Габрово” комисията не е установила дефекти или недопустими деформации, влошаващи експлоатационната надеждност на обекта. Според комисията ъгловите шевове на връзките, укрепващи покривната конструкция, са изпълнени съгласно проекта. По време на огледа на конструкциите на склада също не са били открити пукнатини извън нормативите. Комисията беше назначена от кмета на Община Габрово.

Магазинът на БИЛЛА в Габрово е проектиран и изграден в съответствие с всички нормативни изисквания и предписания на компетентните органи по строителен контрол. Държавната приемателна комисия е гарантирала надеждността на обекта с разрешение за пускането му в експлоатация. Техническите проверки и експертизи, извършени след пускането му в експлоатация, също свидетелстват за пълната му техническа изправност и безопасност.