/ ПП ГЕРБ
Андрей Новаков - евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, бе избран за координатор на Групата на ЕНП в Комисията по регионално развитие на Европейския парламент (ЕП).

 Гласуването бе проведено късно снощи (на 3 юли 2019 г.)  в Страсбург, където той получи подкрепа на евродепутати от Германия, Австрия, Испания, Холандия, Белгия, Португалия, Полша, Гърция, Унгария, Румъния, Словения и Чехия.

Андрей Новаков: „Произведено в България“ е най-добрата социална политика

„Нито България е малка, нито считам, че е безгласна сред другите в Съюза. Продължаваме да доказваме това всеки ден. Мисията ми е да имаме по-силна позиция в преговорите за бъдещето на кохезионната политика“, заяви Новаков след обявяването на резултатите от гласуването.

През изминалия мандат на ЕП Новаков бе заместник-координатор и също така бе назначен за преговарящ  по бюджета и правилата за кохезионната политика в Европейския съюз (ЕС) след 2021г. От тази позиция евродепутатът успя да получи одобрението на ЕП за увеличение бюджета на страната ни с около 3.4 млрд. лв.

Евродепутатът Андрей Новаков проведе в Габрово диалог с гражданите за бъдещето на Кохезионната политика на ЕС

От ГЕРБ съобщиха още, че Андрей Новаков ще продължи да поддържа офиса си в Габрово, както беше и през предходния му мандат.