/ Община Габрово
Няма населени места без електроснабдяване
Пътищата в общината са почистват и обработват. Снежната покривка в централна градска част е достигна 30 см., във високите части на общината до 60 см.

Пътните настилки в областта са почистени и опесъчени, проходими при зимни условия. На прохода Шипка температурата е -6°C. Пътната настилка е почистена и опесъчена, снежната покривка е около 50 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.  

Снеговалежът затвори редица пътни артерии у нас (ВИДЕО)

Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, проходим при зимни условия. Снежната покривка там е 40 см, температурата е -5°C. ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата с цялата си налична техника.

Приоритетно се почистват главните улици, пътищата към болнични заведения, образователните институции и пациентите на хемодиализа. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт се движат със закъснение.

Курсовете към селата, до които се стига по републиканската пътна мрежа, не се изпълняват поради непочистване от страна на Областно пътно управление. Няма населени места без електроснабдяване.

Времето в Габрово е облачно със снеговалеж, температурата на въздуха е -1°C, а влажността - 94%. Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Прогнозата за времето:

Обявен е жълт код за обилен снеговалеж и възможност от образуване на навявания на 27 януари. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Днес ще бъде облачно и на много места в страната ще продължи да вали сняг, като интензивни ще са валежите в Източна България и там ще има виелици и навявания. След обяд валежите ще започнат за отслабват и от запад да спират.

Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в София около минус 1°. Над планините ще е облачно с валежи от сняг.

След обяд снеговалежите ще отслабнат. 
Ще духа умерен, по откритите части и силен северен вятър. Температурите още ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра - около минус 12°.