/ iStock/Getty Images
Пътищата в общината са почистени и се обработват. Новата снежна покривка в централната градска част е около 6 см., във високите части на общината до 15 см.

Пътните настилки в областта са почистени и опесъчени, проходими при зимни условия. На прохода Шипка температурата е минус 11 градуса. Пътната настилка е обработена,
снежната покривка е около 30 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.  


Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, проходим при зимни условия. Снежната покривка там е 25 см, температурата е минус 11 градуса. ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места без електроснабдяване. Времето в Габрово е облачно, със слаб снеговалеж, температурата на въздуха е минус 7 градуса, а влажността - 85%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.
 
Прогнозата за времето:

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за януари - ще се повишава. Днес над страната ще има променлива, по-често значителна облачност. Все още на отделни места ще превалява слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Ще е студено - в повечето райони максималните температури ще са отрицателни - между минус 5° и 0°.

Над планините облачността ще е по-често значителна. На отделни места, главно в Западна Стара планина и Родопите, все още ще превалява слаб сняг. Ще духа предимно умерен вятър от северозапад, с който застудяването ще продължи. Студено време с максимална температура на височина 1200 метра около минус 11°, на 2000 метра - около минус 16°.