/ Община Габрово
На дежурните телефони няма подадени сигнали за непочистени улици или паднали дървета
14 машини на ОП „Благоустрояване“ снегопочистват града и обработват улиците срещу заледяване, съобщиха от Общината. Пътищата към селата са проходими и се обработват от фирма Димас. КК „Узана“ е достъпен.

Машини на Областно пътно управление почистват пътя към и на връх Шипка. Общински пътнически транспорт изпълнява към момента всички свои курсове в града и към селата. На дежурните телефони няма подадени сигнали за непочистени улици или паднали дървета.

Актуална зимна обстановка на Шипка (СНИМКИ)

Напомняме на водачите да използват автомобилите си само ако са подготвени за зимата и да шофират със скорост, съобразена с пътните и метеорологични условия обстановка. Собствениците на търговски обекти следва да организират почистването на тротоарите пред своите офиси и магазини.

Прогноза за 1 декември

В късния следобед днес валежите от северозапад ще спрат, а по-късно и облачността ще се разкъса. През нощта в Източна България ще продължи да духа умерен и силен северен вятър. Снеговалежите ще отслабват и до сутринта в повечето райони ще спрат, но заради силния вятър остават условията за снегонавявания.

Над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее, вятърът ще отслабне, в много райони до ясно и тихо време. Минималните температури ще са от минус 8° на места из високите полета на Западна България до около нулата по Черноморието.

През деня от запад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, в много райони до предимно слънчево. В крайните източни райони ще се задържи предимно облачно и на места там преди обяд все още ще превалява слаб сняг.

Северният вятър в Източна България ще отслабне до умерен, в останалата част от страната ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 5°.