51 години от основаването си празнува училище Иван Вазов в Габрово
51 години от основаването си празнува училище Иван Вазов в Габрово / netinfo

51- години от основаването си празнува днес Основно училище "Иван Вазов" в Габрово, съобщи директорът на учебното заведение Стелиана Постомпирова. Тържеството ще започне в 10 часа с изнасянето на знамената на училището, на Националното и на Европейския съюз. В празничната програма е предвиден рецитал на клуба по художествено слово към училището. Със свои изпълнения ще се представят и децата от танцов състав "Маркотея" и децата от вокална група "Усмивките на Габрово".

Клубът по приложно изкуство ще представи изложба, посветена на енергийната ефективност и опазването на природата. Учениците от 7 и 8 клас ще проведат спортни, състезателни и екологични игри.

Към училището функционират клубове по художествено слово, математика, информатика, чужди езици, клуб "Родолюбие", клуб "Здраве', екология, приложни изкуства, спорт, вокална група и танцов състав.

Училището е основано на 30 октомври 1958 година и носи името "Митко Палаузов". Тогава в него са учили 473 ученика. Директор е бил Атанас Карабичев. От 1992 година училището вече се казва "Иван Вазов". В момента в него работят 17 учители и се обучават 200 ученика.