30 метра видимост на Шипка
30 метра видимост на Шипка / netinfo
Видимостта на връх Шипка е ограничена до 30 метра заради гъста мъгла, съобщават от Областно пътно управление. Пътят през прохода е мокър, но няма заледявания. До края на март е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили – прицепи и с ремаркета и полуремаркета.

Всички пътища в областта са нормално проходими, но мокри. Видимостта е добра и няма заледявания.

Подстъпите към хижите на Узана са почистени, там духа силен до бурен вятър.

Температурата на въздуха в Габрово към 07.30 е била плюс 11°. Времето в областта е облачно със слаб валеж от дъжд. Влажността на въздуха e 77 %, а скоростта на вятъра (североизточен) е 12,3 м/сек. 

Поради аварии, от 9 до 17 часа, ще бъде спряно водоподаването на улиците Зелена ливада, Извора и около фирма Инструмент.


Днес ще вали дъжд, а в местата с надморска височина над 1300 - 1400 м - сняг. По - късно от запад валежите ще започнат да спират. Вятърът след пладне ще отслабне и ще се ориентира на запад. Максималната температура ще е около 12°.

Атмосферното налягане ще е значително по - ниско от средното за м.януари. Тенденцията е да се повишава бавно.

В планината ще бъде облачно, по високите части - мъгливо. Ще превалява дъжд, а в районите с надморска височина над 1300 м - сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. По - късно през деня валежите ще спрат, а вятърът ще отслабне. Очакваната най - висока температура на 1200 м около 3° , на 2000 м около минус 4°.