30 метра видимост на Шипка
30 метра видимост на Шипка / netinfo

Гъста мъгла на Шипка ограничава видимостта до 30 метра, предупреждават от Община Габрово. До края на март е в сила забраната за преминаване на камиони – прицепи и с ремаркета и полуремаркета през прохода. Пътните настлки по всички главни пътища в областта са мокри, но проходими.

До 17 часа ще бъде спряно водоподаването на улиците "Градище", "Роден край" и "Александър Керков", съобщават от ВиК.

Температурата на въздуха в Габрово към 8.30 часа е плюс 11°, влажността на въздуха e 71 %, а скоростта на вятъра е 1 м./сек. Температура на въздуха на връх Шипка и Узана е плюс 5°. Там духа силен вятър, чиято скорост достига до 55 км/час.

Днес ще бъде облачно. На много места ще превалява дъжд, в планините над 1700 метра – сняг. Ще духа предимно умерен, югоизточен вятър. Очаквана максимална температура около 13°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца; ще се понижава и ще бъде значително по-ниско от средното за януари.
В планината ще бъде облачно и ще вали дъжд, а над 1700 метра – сняг. Ще духа силен и бурен, а по билата и върховете и ураганен южен вятър. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.