Ограниченията за шофьорите ще важат още от 2 март вечерта
За честването на националния празник на връх "Шипка" от 20:00 часа на 2 март до 18:00 часа на 3 март ще бъде ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път I-5 - Е-85 Габрово - връх Шипка-Казанлък, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе-Велико Търново-Дебелец-Проход на Републиката-Гурково и обратно.

Паметникът на свободата с ново работно време от днес

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово-Трявна-Белица-Вонеща вода-Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер-Казанлък - път II-55 - Гурково-Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ - пресичането на път I-5 с път I-6.

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

За участниците в честването движението на 3 март ще се организира, както следва:

От 6:00 до 12:30 часа се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от Габрово и Казанлък към връх "Шипка", като паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на реда от Габрово и Стара Загора.

БГНЕС

От 12:30 до 18:00 часа автомобилите ще преминават еднопосочно от връх "Шипка" до Габрово и Казанлък.
 
Апелират се шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи, както и да следват стриктно пътната сигнализация.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня