Живко Мартинов
Живко Мартинов / ГЕРБ Добрич
Доста неща се започнаха в 43-ото Народно събрание и трябва да се довършат, каза в ефира на Дарик досегашният депутат и кандидат за втори мандат Живко Мартинов. Хубаво е ГЕРБ да остане власт, за да се оправи инфраструктурата, да се изградят преработвателни предприятия, смята той. Акцентите за регион Добрич са още водният цикъл, който ще осигури достъп до чиста питейна вода; пречиствателните станции; пътят Варна-Добрич; санирането на жилищни сгради; многопрофилната болница в областния център, където има нужда от средства, оборудване и млади лекари. „Хората се умориха от много избори, обезвериха се и затова трябва да се предлага само това, което може да бъде постигнато, а не невъзможни неща“, заяви Мартинов
 
Идната седмица започват активни срещи по места, съобщи Мартинов. Ще се акцентира на проблемите на всяка отделна община. В Добричко ще дойдат два лъча от предизборната кампания на ПП ГЕРБ, в които ще има бивши министри и експерти, които да отговорят на въпросите на хората и да разяснят как ще се работи занапред.
 
Като много важна свършена работа в рамките на мандата той отчете изнесеното заседание на Министерството на околната среда и водите в черноморските общини през октомври 2016 г. При визитата са обсъдени проблемите на крайбрежието от Дуранкулашкото езеро до Кранево. Вследствие е решен проблемът с прочистването на растителността по дъното на езерата в община Шабла, като е закупена специална машина, която ще помага и за резервата Балтата. Прегледани са пречиствателните станции и е констатирано, че в Шабла има нужда от изграждане, в Балчик чакат втория етап за завършване, а в Кранево – ще се търсят средства за модернизация.
Установено е защо става разлив на река Батовска и е уредена сума за почистване и за възстановяване на два шлюза.
 
Аз съм човек от бизнеса и имам добре изградени контакти с хората, непрекъснато се срещам с тях и знам за наболелите проблеми, каза Мартинов. Той посочи, че активно е помагал в сферата на земеделието включително и с разяснителни кампании; в туризма - на търговците, които поставят сергии в курорти и културни обекти. Кандидат-депутатът смята, че чрез контактите си може да бъде в полза на хората и обърна внимание, че е в Добрич всяка седмица и общува с гражданите. „Далече сме от София, но имаме добри контакти с управляващите и може да разчитаме на внимание“, каза той.