Завод Хан АспарухЕООД продължава да съди бившия управител Петков
Завод Хан АспарухЕООД продължава да съди бившия управител Петков / netinfo
Добричкият окръжен съд постанови решение, съгласно което Йордан Петков се заличава като  управител на “Завод Хан Аспарух” ЕООД, съобщават от пресслужбата на завода. Решението не подлежи на обжалване.

В резултат на това решение едноличен собственик на капитала на завода остава фирма “Славянски енергетически съюз”.

Вписването на тези промени по фирменото дело на “Завод Хан Аспарух” ЕООД стана възможно, след като Върховният касационен съд наскоро отхвърли жалбата на Йордан Петков за неговото изключване като съдружник. Висшите магистрати сметнаха, че бившият управител е действал против интересите на фирмата и е извършил нарушения, предвидени в член 126, ал. 3, т. 1-3 от Търговския закон.

След освобождаването му бившият управител не е върнал 15 000 щатски долара от касата на завода, както и зачисленото му имущество и не е представил документи и отчет за извършените разходи, цитират решението на Върховният касационен съд от завода.

Изключването на Йордан Петков директно потвърждава незакоността и нецелесъобразността на действия му, заявяват от дружеството.

“Завод Хан Аспарух” ООД си запазва правото да завежда и ще продължи воденето на образуваните към настоящия момент съдебни и наказателни процеси срещу Йордан Петков, пише в прессъобщението.