/ / ThinkStock/Getty Images
В Окръжен съд - Добрич днес започва същинската част на делото за кражбата на близо 30 км тръбопровод на стойност 77 милиона лева. Пледоарии ще се проведат в следващите 4 дни.

Подсъдими са Радко Г. от Силистра, Стефан К. и Красимир Ц. от София.

Делото по обвинение за кражба на тръби за 77 милиона лева върви към финал
     
Тримата са обвинени за това, че в периода от ноември 2011г. до 19 март 2012г., са отнели от ВиК - Добрич близо 30 км  тръби от водонапорен тръбопровод на стойност над 77 милиона лева. Кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Според обвинителния акт в посочения период на територията на областите Силистра и Добрич били изкопани и демонтирани тръби с общо тегло 10 757 тона. В кражбата са замесени още четирима души, като при изваждането на тръбите са били използвани тежка земекопна техника, моторни превозни средства и технически средства - сечива, кислородни бутилки, оксижени, бутилки с пропан - бутан, резачи.
        
Делото по обвинение за кражбата на тръби от водонапорния тръбопровод започна в началото на 2015 година. По него е приет граждански иск от ВиК - Добрич, изготвени са множество експертизи и са разпитани над 100 свидетели.