Започна строителството на социален център в тервелското село Коларци
Започна строителството на социален център в тервелското село Коларци / Община Тервел

Започна строителството на Центъра за социални услуги в тервелското село Коларци, съобщиха от добруджанската община. Изграждането му се осъществява по проект, одобрен от МИГ Тервел – Крушари. За целта ще се извърши пълно преустройство на бившата здравна служба в селото. Изпълнител на строителните работи е добричката фирма „Атанасов.М.” ЕООД.

Стойността на ремонтните дейности възлиза на около 140 000 лв. Работата стартира с демонтаж на старата покривна конструкция и на старите дограми и инсталации. На първия етаж върху площ от 150 кв. м. ще се изгради кухня майка. В нея ще се приготвя храна за възрастни хора от селата Коларци, Балик, Сърнец, Ангеларий и Оногур, както и за ползващите социална трапезария от същите села. От кухнята-майка ще се доставя ежедневно топла храна и за учениците в местното средищно училище. В него учат деца от първи до осми клас от същите пет села. На втория етаж се разполагат помещения за лекарска и зъболекарска практика, както и две помещения за дневен център.

Oсвен строителни работи, проектът предвижда и доставка на кухненско оборудване . Избраният доставчик е бургаската фирма „БИС“ООД. Предстои да бъде подписан договор с изпълнителя и да се достави и монтира оборудването, уточняват от община Тервел.

В Държавен Фонд „Земеделие“ вече се разглежда втори проект на общината, който предвижда изграждане на център за социални услуги и в село Нова Камена. Там също ще бъде преустроена и оборудвана бившата здравна служба.