Задържаният добричлия от ВМРО вече пътува към дома си
Задържаният добричлия от ВМРО вече пътува към дома си / netinfo
Добричлията Ненчо Робов, един от тримата задържани на сръбско-българската граница активисти на ВМРО е освободен и пътува към дома си. Това съобщи за Дарик председателят на младежката организация на ВМРО Ангел Джамбазки.

Младежът е платил глоба в размер на 130 евро, заради нарушаване на митническите разпоредби. Той е внесъл с багажа си палка за самоотбрана, която невярно се тиражира като бухалка, обясни Джамбазки. Според него подобна палка може да се купи във всеки ловно-рибарски магазин.

Останалите двама младежи Деян Станчев и Атанас Боруков от Шумен все още изчакват действията на сръбската прокуратура в административния център на Босилеград – Враня.

Припомняме, че в неделя следобед автобус с 50-има активисти на ВМРО, посетили Босилеград, за да се поклонят на паметника на Левски, бе задържан за около 5 часа на ГКПП Олтоманци. Двамата задържани българи са обвинени, че са скъсали сръбско знаме, остатък от което било намерено в автобуса.

„Действително в автобуса е намерено парче плат, но на тоя етап няма доказателства, че то е част от знаме” – коментира по този повод Ангел Джамбазки.