Въпросът на Дарик: Да бъде ли реставрирана къщата на Адриана Будевска?
Въпросът на Дарик: Да бъде ли реставрирана къщата на Адриана Будевска? / Дарик Добрич

Общинският съвет даде разрешение на Регионален исторически музей - Добрич да депозира искане до Министерството на културата за предоставяне на целева финансова подкрепа за реконструкция на къща-музей „Адриана Будевска". За ремонта е разработен проект, за който бяха заделени 5 000 лева от бюджета на Добрич за т.г. Планираната реконструкция възлиза на над 60 000 лева. Поради твърде лошото състояние на сградата, се налага голяма част от нея да бъде съборена и възстановена по автентични данни. Ще бъде подготвена модерна експозиция. Ремонт не е правен от десетилетия.

В дните около сесията на ОбС бяха изказани различни мнения „за" и „против" съживяването на къщата на актрисата. Съобщено бе, че това не е оригиналната сграда от времето на нейното рождение, а е изграждана впоследствие. Възникна въпросът наистина ли е важно да се строи отново къщата. Как трябва да опазваме културното си наследство?

Споделете вашето мнение по темата, която ще обсъждаме в ефира на Дарик Добрич на 10 май от 10.45 часа. Можете да коментирате под публикацията или на нашия Фейсбук профил: Дарик Добрич.