Къща-музей на Йордан Йовков
Къща-музей на Йордан Йовков / Община Добрич
Община Добрич е включена в Интегрирана мултимедийна платформа за активна култура и туризъм „Импакт тур”. Тя популяризира трансграничния регион Румъния-България като туристическа дестинация чрез иновативни решения, насочени към преодоляване на сезонния характер на туризма в зоната и целяща по-устойчиво и рационално използване на културните, природните и историческите ресурси.

Проектът обхваща областите от Програмата Интеррег Румъния – България: Мехединци, Долж, Олт, Телеорман, Гюргево, Кълъраш и Констанца (Румъния) и Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра и Добрич (България).

Разработена е интерактивна онлайн GIS платформа в услуга на туристическите обекти и услуги от региона. Тя визуализира обектите чрез видеа и снимки, позволява маршрутизиране на туристически пътувания и извършаване на резервации за настаняване в близост до обектите. Платформата има своя мобилна версия за Андроид и iPhone. 

Обектите, включени в платформата от територията на България, са достъпни на интернет адрес http://www.impact-tour.eu/obekti/obekti-v-bulgaria/?lang=bg. Галерията със снимки и видео ще се използват при рекламирането на туризма в област Добрич и община Добрич.