Валентин Генов
Валентин Генов / Валентин Генов - личен архив
Филмовата музика е новото поприще, на което се изявява талантливият добричлия, познат като звукорежисьор и преподавател по английски
Валентин Генов, бивш звукорежисьор от екипа на Дарик Добрич и настоящ директор на Частната гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев” в Добрич, се сдоби с поредното признание за музикалния си талант. Той е победител в категорията „Филмова музика” за месец февруари в класацията на Hollywood International Independent Film Festival. Вальо Генов е впечатлил американското жури с авторската си музика към документалния филм "Black Gold: The Trail to Standing Rock".

Лентата разказва за индианското племе Сиукс от Дакота, САЩ  и дава "вътрешна информация" за тръбопровода Дакота Аксес Пайплайн, минаващ през защитената територия "Стоящата скала", за петролния бизнес и за протестите на индианците, които се опасяват, че проектът сериозно ще замърси водоизточници, от които зависят хора, животни и природа. От фестивала в Холивуд ще организират специална церемония по награждаването на големия победител, който ще бъде избран между призьорите за отделните месеци.

Валентин Генов
Валентин Генов - личен архив

Преди няколко месеца Вальо Генов пътува до Америка, за да участва в награждаването на победителите в друг Международен конкурс за филмова музика -  Indie Gathering Film Scoring Competition в Хъдсън, Охайо. Там той бе отличен с второ място в надпревара със стотици музиканти от цял свят. Благодарение на създадените контакти зад океана, Вальо Генов вече участва в няколко филмови проекта. Филмът „Horror Hotel”, чиято музика е на добричлията, се излъчва във всички щати в САЩ по каналите Action Channel, Retro TV и ROKU.

Валентин Генов
Валентин Генов - личен архив

Вальо Генов участва и в създаването на американски мюзикъл с работно заглавие „Вътрешен свят”, чийто режисьор е Джони К. Ву. Филмът е музикална комедия с елементи на бойни изкуства, а на Вальо Генов е поверена задачата да напише песен, която ще се изпълнява от главния герой Ед. Продукцията ще се снима през лятото и есента и ще е завършена през януари 2018 г.

Преди дни Генов започва работа и по последния си засега проект -  музиката към филма "Асистентът на лекаря". 30-минутната лента ще разказва за Англия през 18-ти век. Филмът е замислен като криминална комедия под режисурата на Анджелин Уолш. Планира се снимките да започнат през пролетта.

Екипът на Дарик Добрич стиска палци за успешно представяне на Вальо Генов във всички предстоящи музикални конкурси и фестивали. Холивуд, само почакай! Вальо Генов идва!!!