/ Галина Георгиева
В Силистра ще бъде открит изнесен офис на „Туристически район Дунав“, където екип от експерти ще подпомата усилията на метната власт, организации и фирми за популяризирането на района.

Министър Ангелкова представя в Силистра инициативата “Естествено България - 2019 година на вътрешния туризъм”

Новината съобщи в Силистра министърът на туризма Николина Ангелкова, която се срещна с хотелиери и ресторантьори, представители на културни институти, експерти в сферата на услугите, служители на Община Силистра, работещи по проекти, популяризиращи културно-исторически обекти.

„Очаква се и разкриването в Силистра на изнесен офис на техническия секретариат по Дунавската стратегия“, съобщи още министър Ангелкова, като даде много висока оценка на активността на Силистра  в това отношение.

Николина Ангелкова: 8,4 млрд. лв. са приходите от туризъм през 2018 година

Министърът определи Силистра като район с много висок туристически потенциал  особено по отношение на културно-историческтото наследство, с възможност да бъдат показани различни епохи от историята.

Ангелкова също така увери присъстващите, че и занапред Министеарството на туризма ще подкрепя усилията на местната власт и бизнеса за усъвършенстването на потенциала на района като туристическа дестинация.

По време на срещата, Николина Ангелкова представи част от инициативите на Министерството, сред които и инициативата “Естествено България - 2019 година на вътрешния туризъм”.