В Шабла строят голф игрища и яхтено пристанище
В Шабла строят голф игрища и яхтено пристанище / netinfo

Две акционерни дружества с общинско участие предстои да се учредят в Шабла. Това ще стане на извънредно заседание на Местния парламент в средата на този месец. “Шабла Голф – Ваклино”АД с “Бългериън Голф Съсайъти” ЕООД – Варна ще изгражда голф игрище, а “Шабла-Марина” АД с “Рост-Инвест” ЕООД - яхтено пристанище. Община Шабла ще участва с апортна вноска представляваща 35% от капитала на всяко от тях.

Създаването на дружествата е продиктувано от засиления интерес към Северното Черноморие, като регион чийто територии са все още девствени, съобщават от морската община. Сформирана е и комисия за разглеждане на инвестиционните намерения постъпили в кметството на Шабла.

Изработването на Общ устройствен план /ОУП/ на общината забавя и дългоочакваното строителство на голф-игрището край село Тюленово. Проектът за него е възложен на световно-известна фирма в тази област. Идейните планове за голфа и яхтеното пристанище също ще бъдат съобразени с новия ОУП.

Кметът Красимир Кръстев поиска изясняване на въпросите касаещи търсене и проучване за нефт и газ, тъй като посочени в правителствено решение терени за тази дейност обхващат голяма част от територията на община Шабла и засягат частни интереси.