В село Гурково ще правят плувен басейн
В село Гурково ще правят плувен басейн / източник balchik.bg
Изграждането на плувен басейн, фитнес зала, детски кът и мини летен театър е заложил в програмата си за този мандат кметът на балчишкото село Гурково Тодор Георгиев. "Ще  търсим финансиране и за ремонт на водопроводната мрежа и улиците в селото", съобщи за Дарик радио Георгиев. 

В Гурково има стадион, хирподрум, кабелна телевизия и интернет. През последните години е направен ремонт в центъра на селото, където е изграден фонтан и са създадени зелени паркови площи. Ремонтиран е и покрива на 110 - годишното читалище, както и сградата на църквата.

В Гурково се намира една от най-старите църкви в община Балчик. Строена е през 1837 година. Установено е, че там е основан таен революционен комитет, за което на 19 февруари на сградата на църквата ще бъде поставена паметна плоча.

Село Гурково се намира на 10 км. от морето и на 5 км. от изграждащите се в района голф игрища. Там са се заселили много чужденци. В Гурково живеят 34 английски, едно шотландско, три немски и четири руски семейства. "Можем да се наречем интернационално село", каза Тодор Георгиев.

В прикачения файл чуйте още за Гурково от Валя Янева: